Obrada fotografija

Obrada fotografija jedna je od naših specijalnosti. Ukoliko želite retuširati Vaše vjenčane fotografije, ukloniti sa njih neželjene dijelove, korigirati ten… pa čak i crte lica, na pravom ste mjestu. Opće je poznato da je u današnje vrijeme obrada fotografija vrlo popularna i da su sve fotografije na naslovnicama časopisa rezultat korekcije u nekom od programa za obradu fotografija.

Da li je to u redu, pitate se. Ne prikazuju li tako obrađene fotografije lažnu stvarnost? Da, istina je. Ipak, ako ćemo zaključivati tom logikom, tada ni nanošenje šminke nije u redu, jer skriva pravo stanje. Čemu ugradnja umjetnih trepavica, ako rezultat toga iskrivljuje pravo stanje i mijenja izgled osobe. Plastične operacije… mogli bi nastaviti sa nabrajanjem primjera i situacija. Sve su to primjeri “iskrivljavanja” stvarnosti, tj. mijenjanja stvarnog izgleda osobe. Jedini je problem u svemu tome što se ponekad pretjera sa zahvatima (bili oni digitalne ili stvarne prirode).

Obrada fotografija je vrlo opširna i kompleksna tema. S obzirom da konkretni primjeri najbolje ilustriraju mogućnosti, evo ih u nastavku.

Obrada fotografija – primjeri

Želite li nakon neprospavane noći osobama vratiti svježinu i energiju (prvi primjer), korigirati sitne nesavršenosti lica (drugi primjer) ili se odlučite na drastičnije zahvate, kao što je u zadnjem primjeru – rado ću u tome pomoći.
Da biste vidjeli razliku između fotografije prije digitalnog tretmana i stanja nakon, povucite strelice u sredini fotografije lijevo ili desno.